Publicat în Cugetări

Scrisul & personalitate – ce legătură au? (Grafologia ca ştiinţă şi artă)


Grafologia, studiul şi analiza scrisului de mână, reprezintă un mijloc eficace de descifrare a personalităţii şi comportamentului oamenilor, fiind folosit din ce în ce mai mult în angajarea şi recrutarea personalului, interviuri şi selecţii , consiliere şi planificare a carierei, precum şi în analizarea caracterului persoanelor care încalcă flagrant legea.
Scrisul este o caracteristică unică a fiecărei fiinţe umane, indiferent de felul cum o persoană a fost învăţtă să îşi aşeze cuvintele pe hîrtie. Utilizînd peste 300 de criterii de interpretare a scrisului, grafologii trebuie să dea dovadă şi de o mare abilitate şi subtilitate în arta psihologică de interpretare a personalităţii.
Scrisul de mînă al unei persoane şi amplasarea lui pe pagina exprimă impulsurile specifice fiecarui individ .Prin examinarea unei mostre de scriere , un expert în grafologie este capabil să identifice trăsături relevante ale felului cum sunt configurate literele şi ale modului cum acestea interacţionează între ele. Pentru analizarea şi interpretarea viabilă, clară şi cuprinzătoare, a scrisului nu este de ajuns să descoperi o singură caracteristică a acestuia, ci o multitudine trasături interrelaţionate.
Ştiinşa grafologiei a fost folosită de chinezi începînd cu 3000 de ani în urmă, fiind abordată apoi de românii din antichitate dar şi de alte culturi si civilizaţii ale lumii. Bazele moderne ale grafologiei au fost puse de un grup de clerici francezi condus de abatele Bichon , care a definit aspectele fundamentale ale acestei ştiinţe în anul 1870, după 30 de ani de studiu.
Asemeni psihologilor, grafologii profesionişti se supun unui strict cod etic. Cei care apelează la această ştiinţă îi recunosc valoarea în domeniul profesional, ca o metodă adiţională de înţelegere a caracterului oamenilor. Grafologia este un instrument extrem de util în identificarea calităţilor şi capacităţilor, talentului şi potenţialului unui individ, în special în orientarea profesională şi îmbunătăţirea relaţiilor interumane.

Despre “Caracteristicile scrierii în grafologie ”, “Înclinarea scrisului ”, “Mărime scrisului”, “Spaţiile dintre litere” şi multe altele uitaţi-vă aici.

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s