Publicat în Biblioteca Maramureş, Copiii gîndesc, Educaţia copilului

Copilărie păpădie


Copilăria este, întradevăr, o lume plină cu flori, o ţară de poveste şi un tărîm fără de griji. Iar cei ce pleacă din ea nu mai pot reveni niciodată. Anume in această poiană se nasc lucrurile frumoase.

De nerecunoscut a fost curtea bibliotecii în ziua de 1 iunie, înfrumuseţată cu neobişnuite desene, colorate în cele mai frumoase culori. Copii Centrului pentru  Copilărie, Adolescenţă şi Familie, precum şi cîţiva cititori activi ai bibliotecii au fost invitaţi să-şi aştearnă pe trotuar gîndurile , peripeţiile sau mai bine zis să deseneze un fragment din viaţa lor de copil.

Fără multe indicii copiii au primit cretă colorată şi au pornit lucrul. Am văzut aici multă fantezie, ambiţie, maniere deosebite de a combina culorile. Moderatorul a încercat să-i ghideze pe unii copiii, care se îndoiau în ilustrarea subiectului ales, căci pentru a reuşi e nevoie de imaginaţie, gîndire, perseverenţă, curaj… Acesta a fost şi obiectivul urmărit: de a dezvolta la copii toate aceste calităţi enumerate, de a le transmite dragostea de muncă, obişnuinţa de a vedea frumosul, de a-l crea, dar şi de a vedea bucuria în lucrurile elementare, care de obicei nu se fac observate. Toate acestea constituind cheia succesului oricărei profesii.

Fiecare copil a vorbit despre mica lui capodoperă şi despre nuanţele de culori alese, fiind convins că desenul lui e cel mai frumos. Am admirat în desenele lor mult soare, flori multicolore, oameni, copii, case, personaje din povste etc., universul copiilor – un univers neasemuit de frumos. S-au bucurat cel mai mult de surpriza care au primit-o la finele activităţii.

Obişnuim să organizăm astfel de activităţi deoarece e vară, e anotimpul cel mai potrivit pentru joacă. Copiii iubesc nespus jocurile, iar noi ne bucurăm să-i vedem fericiţi.

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s