Ca să te bucuri, nu trebuie să ştii multe despre pictură, dar, privind tablourile, vei descoperi o mulţime de lucruri.

De această dată filiala „Maramureş” şi-a bucurat vizitatorii cu o expoziţie de tablouri realizate de Grigori Snigureac, student la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău. Numele tînărului pictor este deja cunoscut utilizatorilor bibliotecii, deoarece şi-a expus lucrările anterior într-o expoziţie colectivă, alături de cîţiva elevi de la Colegiul de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală”, pe care l-a absolvit. Acum Grigori Snigureac a venit cu o expoziţie personală Oraşul meu în licăriri de stele, cu arbori legănaţi de vînt uşor. Expoziţia prezintă o parte din lucrările sale ce surprind momente din viaţa oraşului. Bineînţeles, fiecare vede oraşul în felul său, iar ideile cu adevărat originale ale pictorului nostru sînt destul de interesante. El a întipărit pe pînză turnuri de biserici, străzi umbrite, case vechi şi copaci înfrunziţi. Autorul a văzut un oraş verde, prezentînd în nebănuite culori frumuseţea naturii. Cartierele noi şi casele cu multe etaje nu au devenit subiecte pentru tablourile lui. Lucrările sînt impresionante prin tema lor, prin compoziţie, realizare şi prin forţa imaginii. Fiecare moment este ilustrat sufleteşte şi încărcat de trăiri, menit să calmeze sensibilitatea privitorului.

 Despre „miezul” surprins de autor, culorile folosite, stilul lucrărilor şi talentul de pictor a vorbit Bădrăgan Sergiu, fostul învăţător de pictură al tînărului, de la Colegiul de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală” la una din activitatile organiyate de biblioteca. Profesorul a apreciat lucrările expuse, mulţumind bibliotecii pentru intenţia de a promova performanţele tinerilor artişti şi educaţia tinerei generaţii prin artă. I-a dorit pictorului să continuie ceea ce a început şi cît mai multe expoziţii. Au urmat felicitările din partea profesorilor şi colegilor pentru reuşita acestui frumos eveniment, impresiile despre picturile pe care le-am admirat cu toţii şi mulţumiri pentru cei prezenţi la eveniment. Dar pînă la urmă picturile vorbesc cel mai bine, în locul cuvintelor.

Tablourile rămîn expuse în continuare în bibliotecă, un prilej bun pentru toţi iubitorii de artă şi admiratorii frumosului să viziteze biblioteca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s