Publicat în Biblioteca Maramureş, Copiii gîndesc, Educaţia copilului

Au descoperit lumea digitală împreună cu Biblioteca „Maramureş”


Lecţie informativă

Pe data de 7 februarie 2012, în marea majoritate a țărilor europene a fost celebrată Ziua Internațională a Siguranței pe Internet.

Ziua Siguranței pe Internet (Safer Internet Day) se desfășoară în fiecare an, în luna februarie, sub auspiciile retelei europene European Safer Internet Network (INSAFE), fiind parte din programul Safer Internet Plus al Comisiei Europene. Scopul acestui eveniment de proporții promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line si a telefoanelor mobile, precum și constientizarea și educarea copiilor, adolescenților și tineretului asupra pericolelor navigării neasigurate pe Internet.

Tema ediției din acest an este: “Descoperiţi lumea digitală împreună! Conexiunea între generaţii”. Ea face referință la necesitatea stabilirii unei relaţii bazate pe încredere și responsabilitate între copii și maturi în ceea ce privește navigarea pe Internet. Sursa: http://www.sigur.info/

Biblioteca „Maramureș”, în colaborare cu Centrul pentru Copilărie, Adolescenţă şi familie, de asemenea a organizat acest eveniment, cu o serie de secvențe video. Acestea au ilustrat principalele consecințe ale utilizării nesupravegheate și neasigurate a internetului. Activitatea a început cu un slide-show care a prezentat succint informațiile esențiale despre inființarea acestui eveniment de anvergură europeană și unele soluții pentru a evita efectele negative care le-ar putea provoca internetul pentru computer și utilizatori. Ultimele au fost și desfășurate pe înțelesul tuturor în filmulețele propuse spre vizionare copiilor.

Astfel informațiile din această manifestare au fost asimilate cu mare savoare, iar scopul propus a fost atins cu succes și la nivel „local”, sperând ca cei care au luat parte la activitate le vor folosi în favoarea securității lor.

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s