Publicat în Discuţii/dezbateri

Să citim un cuvînt, o pagină, o carte…


Aţi poposit vreodată pe planeta înţelepciunii, aţi gustat din fructul dulce al cunoştinţei? Elevii clasei a III-a de la Şcoala primară nr. 88 au poposit zilele acestea în ţara fermecată a cărţilor. Filiala „Maramureş” i-a invitat să cunoască taina cărţii, care este mîndria şi puterea omului, un univers al necunoscutului, o imensitate fără margini pe care nimeni nu o cucereşte pîna la capăt.

Pentru această zi ne-am propus să stimulăm interesul elevilor printr-o serie de intrebări, situaţii, jocuri şi probleme logice, unele cunoscute, altele complet necunoscute – toate avînd aceeaşi menire: să contribuie la dezvoltarea gîndirii. Au fost selectate cele mai captivante şi mai interesante jocuri: O întrebare, trei răspunsuri. Care-i al patrulea?; Adevărat sau fals; Întrebări glume; Probleme… fără probleme; Spune, dacă ştii; Probleme de logică… Copiii au fost foarte activi încercînd să răspundă la întrebările adresate, ce în mare parte le-a reuşit.

Cartea este cea care are răspuns pentru orice întrebare. Bibliotecarii i-au îndemnat pe copii să caute răspunsuri la întrebările care îi frămîntă pe paginile cărţilor. Imaginile, fotografiile, diagramele oferă cele mai detaliate şi mai clare răspunsuri la nenumăratele întrebări şi curiozităţi pe care le avem cu toţii, de la mic la mare. Nici o întrebare nu trebuie să rămînă fără răspuns.

Despre valoarea şi importanţa cărţii au vorbit însăşi copiii, un subiect destul de discutat la şcoală, în bibliotecă, în presă… O carte este o provocare pentru fiecare din noi. Nu trebuie decît să profităm de această imensă comoară şi să învăţăm să o preţuim.

Iar aceşti copiii sunt la început de cale, au încă multe de învăţat, iar cartea, sperăm, le va fi prieten în drumul lung pe care îl au de parcurs.

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s