Publicat în Chişinăul citeste, Concursuri, Copiii gîndesc

Un strănepot al lui Ion Creangă – Ovidiu Creangă


Filiala ”Maramureș” continuă să promoveze cartea pentru copii „Povești cu Barbălungă”, autor Ovidiu Creangă, recomandată anul acesta spre lectură în cadrul programului Copiii chișinăului citesc  o carte.

Astfel, luni, 21 mai, s-a organizat o activitate consacrată discuțiilor și impresiilor lăsate de aceste minunate povești. Acestea au avut loc într-o atmosferă înflăcărată și veselă, cu elevii clasei a II-a, de la Școala Primară Nr. 88 și copiii Centrului pentru Copilărie Adolescență și Familie (CCAF).

Copiii au rămas foarte entuziasmați de poveștile lui Ovidiu Creangă, afirmând că ar putea fi posibil ca acesta să fie un nepot sau o rudă îndepărtată a povestitorului Ion Creangă. Este evident motivul care i-a făcut să creadă astfel, însă există o diferență majoră, care îl plasează pe noul scriitor pe o altă treaptă a literaturii.

A fost interesant să descoperim o nouă lume, cea a jucăriilor de pluș magice, a animalelor care sunt prieteni cu copiii cuminți, o lume unde totul este frumos și bine. Personajele, care au împărțit tainele lor cu cititorii, au uimit prin inteligență, gingășie, cumințenie, loialitate, frumusețe, suflet bun, blândețe și multe alte calități, fiind exemple demne de urmat pentru toți oamenii.

Un moment de neuitat a fost și concursul de desene după poveștile preferate din culegere. După jurizare, tânărul „public” a ales câștigătorii: Veronica Cucu (desenul după povestea „Moș Poveste Barbălungă” – locul III), Cătălin Ceban (desenul după povestea „Leuțul Rex” – locul II) și Diana Bejenaru (desenul după povestea „Leuțul Rex” – locul I).

__________________________________________________________________________________

Exprimăm cele mai sincere felicitări tuturor celor care au participat la acest mic concurs și mulțumiri pentru receptivitate și activitatea productivă de care a dat dovadă generația nouă care vine.

Sperăm să ne mai viziteze și în cadrul altor manifestări cu aceeași ardoare și vitalitate.

La mai mult și la mai mare!

Publicitate

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s