Publicat în Copiii gîndesc, Creaţii proprii, Parteneriate

Fantezie


Creație proprie

Pe parcursul acestei luni filiala ”Maramureș” găzduiește expoziția celor mai frumoase lucrări efectuate manual de copiii Centrului pentru Copilărie, Adolescență și Familie. Expoziția a fost întitulată Fantezie, reunind lucrări inedite și cu adevărat originale. Copiii  au pregătit pentru expoziție lucrări confecționate din diferite materiale și culori: felicitări pentru diferite ocazii, bijuterii, accesorii, jucării, compoziții floristice etc.

Potîng Veronica, conducătoarea de cerc din cadrul centrului ne-a mărturisit că materialele nu sunt deloc costisitoare și pot fi ușor găsite, e vorba de: hirtie, ațe colorate, nasturi, mărgele, semințe, frunze ș.a. E nevoie de imaginație și muncă, iar rezultatele le vedem – o varietate de materiale naturale combinate artistic în forme originale.

Orice obiect confecționat de mînă poartă în sine o valoare sentimentală, un motiv, un mesaj pe care autorul dorește să-l transimită. Unii primesc o satisfacție deosebită cînd finisează lucrarea, fiindcă doar rodul muncii aduce împlinirea. Prin munca scoatem mult din puțin și ceva din nimic.

Vă invităm să admirați obiectele unice în felul lor, care neapărat se vor evidenția pe fonul celor ”de fabrică”.

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

3 gânduri despre „Fantezie

  1. E frumos ceea ce faceti. Ne bucuram ca mai ezista inca un crimpei artistic care se dezvolta intr-o flacara frumoasa si care, cine stie, pe viitor va da nastere unor artisti cu renume, care sa duca faima buna tarisoarei noastre. Va multumim!

    Apreciază

  2. Da, intr-adevar e frumos. Si le educa gustul estetic inca de la virste fragede. Ma bucur ca se mai valorifica acest aspect, mai ales ca acum suntem in plina criza estetica. Bravo bibliotecii!

    Apreciază

  3. Am văzut personal această expoziție. Este deoebită, extraordinară. Mulțumim bibliotecii „Maramureș” că valorifică aceste lucrări și le scoate la lumina lumii!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s