Publicat în lecturile verii 2012, Poftiţi la lectură

O lume fascinantă


Prezentare de carte

Pe cît este de fascinantă lumea, pe atît e de periculoasă și primejdioasă. Aceasta am aflat din cartea Dianei Stephens, Ucigași din natură, prezentată copiilor de la Tabăra de vară ”Nicolae Sulac”.

Titlul cărții le-a insuflat copiilor că pe paginile ei, sînt informații despre: șerpi, rechini, urși, lei, tigri… Totuși, au aflat copiii, că cei mai grozavi ucigași din natură sînt unele dintre cele mai mici creaturi de pe pămînt. Insectele – țînțarul în special – sînt mult mai vinovate de decesul oamenilor decît leii, rechinii și urșii luați îpreună. Dar cei mai importanți ucigași de pe pămînt sînt ucigașii microscopici, virușii . Cu ușurință copiii au menționat virusul HIV/SIDA, cel mai puternic  ucigaș al planetei, fără speranță de vindecare.

Bogat ilustrată și colorată cartea aduce în fața cititorului imagini uimitoare din natură: păianjeni veninoși, plante carnivore și toxice, albine ucigașe, șerpi cu clopoței, aligatori, animale veninoase etc. Ei ne amintesc faptul că lumea e un loc primejdios și că există forțe pe care nu le putem controla. Cu toate că lupta împotriva celor mai teribili ucigași continuă zi de zi, bătălia împotriva naturii nu este pe deplin cîștigată.

O carte destul de interesantă pe care o recomandăm atît copiilor cît și adulților. Cele peste 70 de răspunsuri la întrebări, pe care le veți găsi în paginile ei, vă vor dezvălui minunata lume a naturii.

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Un gând despre „O lume fascinantă

  1. Interesant. Pe timpuri nu erau expuse asa informatii la copii. Acum s-au schimbat vremurile si toti pledeaza pentru informare. Si acum toti putem afla la timp despre tot ce ne intereseaza, prin asta prevenind multe nenorociri. Felicitari bibliotecii ca promoveaza informarea generatiei in crestere!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s