Publicat în Educaţia copilului

Poveste, poveste înainte mult mai este


Ziua de astăzi am dedicat-o poveștilor, care educă spiritul moral și estetic încă din copilărie și dezvoltă îmaginația și creativitatea prin invocarea unor tărâmuri fantastice și fabuloase.

Nu ne-am propus să-i plictisim pe copii cu întrbări despre poveștile și personajele preferate, dimpotrivă, am recomandat spre lectură povești la fel de interesante, dar mai puțin cunoscute copiilor. Fiecare copil a ales să citeasă o poveste din cele propuse spre lectură. Am rămas uimiți cît de bine i s-a cultivat tinerei generații setea de cunoaștere, de descoperire a unor noi lumi și tărîmuri, de a-și îmbogăți limbajul cu o vorbire corectă și frumoasă, acestea fiind observate în nu numai în cadrul lecturii, dar și în cadrul discuțiilor.

Conversația cu tinerii cititori a fost foarte dinamică, fiecare dând dovadă de un intelect cult și bine dezvoltat. Au găsit tangențe cu poveștile cunoscute, au identificat asemănări cu personajele preferate.

La final, a fost organizat un mic concurs de desen, unde micii „lectori” au dat dovadă de talent, ingeniozitate și spirit de observație în schițarea unui personaj din poveste.

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Un gând despre „Poveste, poveste înainte mult mai este

  1. Biblioteca „Maramureș” vine iar cu idei frumoase, de care să se poată bucura toată lumea: de la mic la mare 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s