Publicat în Biblioteca Maramureş, Educaţia copilului, Tabăra de vară ACTIV

PitiClic – prietenul copiilor


E foarte bine cînd cei mici sînt îndrumaţi de adulţi în alegerea jocurilor, ne referim, mai ales, la jocurile pe calculator. Am propus zilele acestea utilizatorilor bibliotecii programele multimedia, interactive, educative, active şi atractive create de Compania Infomedia Pro. Acestea oferă posibilitatea de a transforma calculatorul în cel mai prietenos instrument de educare şi dezvoltare a abilităţilor copiilor.

Le-a plăcut copiilor să pornească la drum împreună cu PitiClic cel neobosit şi să depăşească o mulţime de obstacole. O călătorie de vis în care copiii au trebuit: să rezolve diverse probleme matematice, să despartă cuvinte în silabe, să răspundă la ghicitori, să coloreze, să găsească diferenţe, să facă faţă la diferite situaţii de logică şi perspicacitate, să ia decizii.

Atmosfera veselă, culorile calde, sunetele alese potrivit au captivat pe deplin atenţia copiilor. Iar la sfîrşit au fost foarte mîndri pentru că au acumulat puncte, diplome şi cunoştinţe noi.

Jocul este forma cea mai naturală de învăţare, iar copiii nici nu bănuiesc că îşi îmbogăţesc bagajul de cunoştinţe într-un mod extrem de distractiv.

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

2 gânduri despre „PitiClic – prietenul copiilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s