Fiecare fată are o păpuşă preferată şi adoră jocurile cu păpuşi. Astăzi biblioteca noastră a adunat o adevărată colecţie de păpuşi Barbie, toate în pas cu moda, cu o gamă largă de costume drăguţe în diferite culori şi cu accesorii asortate.
În cîteva clipe păpuşile s-au transformat în prinţese fine şi elegante, adevărate personaje de poveste. Doar pentru una rochia a fost transformată în zdrenţe, pantofii i-au fost scoşi din picioare, iar coafura stilată a fost înlocuită cu o pieptănătură simplă. Am hotărît să înscenăm povestea Cenuşăreasa. O oră de poveste mai neobişnuită. Rolurile au fost împărţite şi una din sălile bibliotecii s-a transformat într-o scenă de teatru, iar copiii – în adevăraţi actori.
Pentru a transmite mesjul de idei şi sentimentele textului copiii au folosit intonaţia, ritmul, pauza, expresiile faciale şi corporale corespunzătoare. Povestea foarte cunoscută a fost accesibilă şi plăcută copiilor datorită scenelor simple, expresiilor artistice necomplicate şi a fastului creat de prezenţa împăraţilor, prinţilor şi prinţeselor, crailor şi zînelor.
În acest mod timpul liber al copiilor este folosit creativ, frumos şi amuzant. Dramatizarea artistică de orice tip contribuie la dezvoltarea vorbirii, a eticii şi esteticii, produce emoţii şi sentimente, alungă monotonia, crează confort psihic şi amuzament.
Din cînd în cînd şi cei maturi ar trebui să se întoarcă în lumea minunată a copilăriei, să păşească în lumea basmului, a fanteziei, a credinţei în frumuseţe şi adevăr.
Interesant! Bravo!
ApreciazăApreciază