Publicat în Concursuri, lecturile verii 2012

A crea înseamnă a trăi atît visul, cît și viața


Frumosul îşi are lăcaşul în adîncurile fiinţei umane şi doar omul creator e capabil să scoată acest frumos la suprafaţă. Concursurile de creatie sînt cele ce apreciază talentul depistînd viitorii scriitori, poeţi sau pictori.

În timpul vacanţei copiii dispun de foarte mult timp liber şi îşi pot permite să participe la diferite concursuri. Luna aceasta filiala „Maramureş” şi-a invitat utilizatorii să participe la cîteva concursuri de desen.

Concursul Surprizele veriile-a oferit micilor creatori posibilitatea de a prezenta în imagini frumuseţea acestui anotimp. Am adunat desene în acuarelă, guaș, creion sau cariocă, majoritatea participanților reflectînd în culori propriile dorințe. Au recunoscut singuri aceasta. În acest mod am înțeles că cineva optează pentru o călătorie la mare, la munte, în Egipt, la lac sau la rîu, altcineva vede surpriza într-o călătorie cu o mașină luxoasă prin oraș, ori zburînd pe aripi de vînt printre dealuri și cîmpii.

Pentru concursul Eroii cărții citite copiii au așternut pe foi eroii cărților lecturate recent, așa cum i-au văzut din descrierile autorului și din imaginile pictorului. Desenele ilustrează lei, pești, rechini, iepurași, pirați, șerpi, elefanți și desigur oameni – eroii curajoși ai cărților citite.

A desena este pentru copil o activitate prin care el se joacă. Dar sdudiind micile compoziții ale lor poți obține informații relevante în ce privește lumea lor interioară, stilul și idealurile. Personajele care apar în desen sunt pline de semnificații, emoții, sentimente și gînduri. Am analizat cu grijă fiecare desen, cele mai reușite fiind expuse în bibliotecă în cadrul unei expoziții și numaidecît menționate cu cîte o carte, cu cîte o diplomă. S-a ținut cont și de părerile utilizatorilor, care și-au lăsat impresiile pentru cele mai frumoase desene. La concursuri au participat copii cu vîrstele între 6 și 12 ani, copii din sector și de la centrele de plasament din vecinătate.

Ne-am asumat efortul și bucuria de aduna în concurs talente care să se cunoască, să comunice și să se bucure de aceleași interese.

Această prezentare necesită JavaScript.

Profităm de timpul liber,

petrecem clipe frumoase, 

ne bucurăm unii de alții și dăm valoare timpului care trece nemilos de repede.

Publicitate

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

2 gânduri despre „A crea înseamnă a trăi atît visul, cît și viața

  1. Fetelor Tutunaru si Leah sunt cititoare?, daca cititoare e un model extraordinar de implicare a cititorilor in recomandarea cartilor cititte din biblioteca…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s