Publicat în Biblioteca Maramureş, Expozitii de carte

O bibliografie – conlucrare, omagiere, evocare


Printre serviciile oferite utilizatorilor, pentru Biblioteca Municipală ”B. P. Hasdeu” și filialele ei a devenit, deja, o tradiție întocmirea și publicarea bibliografiilor. Această activitate implică căutări complexe în baze de date, în documente de referință, în mediul electronic, cataloage electronice etc.

 Despre această muncă, deloc ușoară, despre numeroasele bibliografii și biobibliografii tipărite de Biblioteca Municipală le-am vorbit astăzi utilizatorilor bibliotecii. Au manifestat interes pentru acest subiect cîteva cititoare, liceene, viitoare studente.  Informații care neapărat, le vor fi utile pe viitor, la întocmirea unui referat, teze, lucrări sau cercetări. Ce este, de fapt, o bibliografie, o biobibliografie, cum se întocmește și care sînt compartimentele – sînt lucruri noi, pe care, au recunoscut fetele, nu le-au știut pînă acum.

Am prezentat cîteva din biobibliografiile tipărite recent: Un om al faptelor: Vasile Șomaru; Viața printre cuvinte: Lidia Kulikovski; Rapsodie teatrală Paulina Zavtoni & Spiru Haret; Ianoș Țurcanu; Vlad Pohilă ș.a.

Sperăm și credem că această muncă este apreciată și, neapărat, utilă atît elevilor și studenților, cît și profesorilor, filologilor, ziariștilor, tuturor celor interesați de viața și activitatea unei sau altei personalități.

Expoziția cu titlul O bibliografie – conlucrare, omagiere evocare este expusă în sala de lectură a bibliotecii și stă la dispoziția celor interesați .

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s