Publicat în Biblioteca Maramureş, Discuţii/dezbateri, lecturile verii 2012, Poftiţi la lectură

Revista pentru copii – util și plăcut


Lectura unei reviste este o modalitate de a petrece timpul liber cît mai folositor și plăcut. Ne-am propus să familiarizăm micii cititori cu titlurile de reviste pentru copii abonate pentru anul 2012 –  adevărate resurse educaționale.

 Am găsit deosebirile dintre o revistă și un ziar, dintre o revistă pentru maturi și una pentru copii, le-am răsfoit și am văzut ce cuprind: conținut frumos structurat, de la simplu la complex; ilustrații deosebit de frumoase în culori calde și prietenoase; scurte istorioare plăcute și cu note moralizatoare; paginini de colorat și de decupat; jocuri amuzante, concursuri, curiozități, zîmbete, integrame etc.

Revistele Princess, Barbie și Tom și Jerry – sunt cele mai preferate de copii. Personajele desenelor animate propun: spre lectură povești fascinante învăluite în magie și emoție, cele mai tari benzi desenate, super jocuri și pagini de activități practice, cele mai tari informații despre personaje și super postere. Fetele adoră să meargă la cumpărturi cu Barbie, să-i aleagă ținute și machiaj corespunzător, să se joace cu prințesele favorite, iar băieții urmăresc cu interes noile aventuri ale lui Tom și Jerry, își salvează eroul preferat și decodifică mesaje.

Impresii au fost multe: unii copii citeau chiar cu voce tare, atrăgînd vecinii la comentarea celor citite, fiecare venind cu păreri, înfiripîndu-se conversații de grup. Revistele care abundă cu imagini, poze frumos colorate, cu eroi cunoscuți sînt citite cu plăcere, iar copiii se identifică cu personajele. Nu ne-a mirat să auzim fraze de felul: Eu sînt acesta; Eu sînt mai puternic; Aici eu salvez oameni; Uite eu cît sînt de iute…

În toate încercările noastre, în tot acest efort de a-i apropia pe copii de lectură ne străduim cu calm și zîmbetul pe buze să le transmitem bucuria cărții și plăcerea lecturii.   

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s