Publicat în Biblioteca Maramureş, Educaţia copilului, lecturile verii 2012, Poftiţi la lectură

Scriitorul ce ”pișcă” și educă prin rîs


Despre opera lui Petru Cărare am vorbit la întîlnirea de astăzi, scriitor înzestrat din belșug cu simțul umorului, descendent din gluma și pătărania populară. Dar mai cu seamă am vorbit despre cărțile cu care au crescut generații de copii: Bună dimineața; Micul păcălici; Soare cu dinți, Poezii pentru copii etc. Copii ce au descoperit împreună cu autorul lumea înconjurătoare, au rîs cu gust, au avut parte de dispoziție bună, bucurii și glume.

I-am îndemnat pe copii să citească atent și grijuliu poeziile autorului în care se acuză viciile și fenomenele negative ale societății și defectele oamenilor, în general, ce ies de sub pana scriitorului îmbrăcate în umor și comic.

Am prezentat, deasemeni, cartea recent aciziționată Am sădit și eu un pom, publicată de Editura Lumina în anul 2011 la Chișinău. Cartea conține peste 90 de poezii, însoțite de ilustrații captivante ale pictorilor Violeta Zabulica și Radu Diordiev. Poetul dă grai albinuțelor și furnicuțelor, fluturașilor și greierașilor, melcilor și mieilor, cocostîrcului și broscoiului – personaje îndrăgite de copii.

Mult le-a plăcut copiilor să găsească răspuns la ghicitorile de la sfîrșitul cărții, ghicitori puțin mai neobișnuite, care le-au dat copiilor mari bătăi de cap și multe frămîntări.

Sînt cărți, întradevăr, minunate, scrise cu sinceritate și multă dragoste. Cărți ce plac cu adevărat!    

Publicitate

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Un gând despre „Scriitorul ce ”pișcă” și educă prin rîs

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s