Publicat în Biblioteca Maramureş, lecturile verii 2012

Dicționarul de la A la Witch – un dicționar mai special


Dicționarul de la A la Witch – carte recent achiziționată, a cărei autori pretind că este un dicționar pentru adolescente, a fost astăzi pezentată cîtorva fete, cititoare ale bibliotecii. Dicționarul vine cu explicații ample a unor cuvinte mai importante sau care îi interesează mai mult pe tineri. E vorba de cuvinte ca: prieten, iubire, caracter, ceartă, gelozie, jurnal, vise, vacanțe, trădare, dezordine etc. Și sînt nu doar explicații dar și sfaturi utile, situații interesante, exemple din viață.

Interesant este că cartea se aseamănă mai mult cu o agendă, datorită spațiilor libere rezervate pentru a fi completate cu experiențele proprii. Cititorii sînt îndemnați să-și spună părerea, să conteste unele idei sau să le dea dreptate.

Și pentru că această frumoasă vîrstă este perioada viselor, prieteniilor și simpatiilor am propus fetelor cîteva jocuri, care, desigur, sînt o distracție și doar se prefac că îți spun ce ți se va întîmpla, cine este tipul ideal pentru tine, cine se gîndește la tine și alte chestii de genul acesta. Răspunsurile pozitive ne-au binedispus, iar cele negative ne-au amuzat, convinși că este doar un joc. Interes pentru aceste jocuri au manifestat și utilizatori mai mici ai bibliotecii, care au afirmat că le sînt simpatici cîțiva băieți și doresc să se ghicească. A fost distractiv, ne-am bucurat de zîmbete și bună dispoziție.

Iar, cum tinerii au mereu multe să-și spună: discută moda, visele, idolii, nu a rămas fără replică nici cartea: au răsfoit-o, au citit-o, au discutat-o.

E important că i-am interesat… 

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s