Publicat în Biblioteca Maramureş, Voluntariat

Din dragoste pentru cărți


Cînd vine vorba de cărți, este atît de greu să vorbești despre ele… Mai ales cînd trebuie apreciată valoarea lor sau evidențiat rolul lor… atunci se lasă tăcerea, iar tăcerea se transformă în ceea ce numea Nichita Stănescu – NECUVINTE. Într-o carte cuvintele trec, devin, se transformă, ascund, deschid… O carte te trimite la alte cărți și toate împreună formează baza trainică a culturii noastre.

  

.

.

.

.

Ador atmosfera îmbietoare a unei biblioteci, mirosul cărților abia tipărite, rafturile încărcate cu atîtea scrieri, liniștea abia tulburată de foșnetul filelor întoarse cu atîta grijă, unde totul îmbie la lectură și meditație. Doar biblioteca poate oferi simultan prezentul, trecutul și viitorul – le are pe rafturi. Numai aici miracolul și misterul se transformă în stări și realități și invers.

Sînt norocos, am găsit paradisul la filiala ”Maramureș”, aici îmi hrănesc sufletul și gîndul. A devenit o obișnuință să citesc și să vizitez biblioteca în timpul liber. Dacă la început ceream să fiu ghidat în acest labirint de enigme, astăzi pot ajuta pe oricine, am acceptat provocarea, sînt voluntar în bibliotecă. A fi voluntar înseamnă a fi om, a trăi cu dăruire, pasiune, avînd conștiința lumii și a sinelui. Am aflat despre mine că pot dărui, pot modela, pot aduce o schimbare în viața mea și a altora. Sînt implicat în diversele activități și proiecte ale bibliotecii, în organizarea expozițiilor, promovarea serviciilor și a imaginii instituției. E emoționant. O fac din dragoste și din plăcere pentru ceea ce se numește Carte.

Nu a fost greu, cu sprijinul acordat de bibliotecari, cu răbdare și înțelegere mi s-au deschis noi orizonturi, am cunoscut oameni , am acumulat cunoștințe.

E o provocare pentru fiecare, putem fi voluntari, putem acționa, putem ajuta semenii noștri.

Fii voluntar !

Grigore SNIGUREAC,

Chișinău

 Sursa: Revista Noi. Nr. 8, 2012

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s