Publicat în Discuţii/dezbateri, Parteneriate, Voluntariat

Italia, un stat tînăr cu un lung trecut influent


Margherita Riva, voluntară din Italia în Republica Moldova, a venit astăzi cu o prezentare despre țara sa. Ne-a prezentat-o în cele mai frumoase culori și cu cele mai frumoase cuvinte: țara diversității și a contrastelor, care nu poate să nu placă. Aici orașele sînt pline de viață, iar în munții îndepărtați timpul pare că a încremenit, în fiece colț de țară, pe cîmpuri sau grădini descoperi mărturii emoționante ale unui trecut măreț: care datează din epoca romanilor, grecilor și etruscilor. Natura oferă priveliști inegalabile: sălbătăcie în Abruzzi și în Alpi, vulcani în sud, izvoare fierbinți și peșteri stranii în mai multe zone, precum și un litoral de o frumusețe frapantă.

Tinerii Centrului de zi și activități ”Start” pentru persoane cu disabilități de intelect, cu ușurință au identificat ”cizma” pe hartă amintindu-și despre pastele făinoase – de toate formele și mărimile și cu o infinitate de sosuri – renumite în Italia, de pizza, care a cucerit toate continentele și o gamă întreagă de vinuri cunoscute peste hotarele țării. Menționăm că domnișoara voluntară a venit cu constatări, completări și argumentări.

Ne-a recomandat moderatoarea activității să vizităm orașele istorice Roma, Veneția, Pisa, Florența – zone de atracție turistică, vizitate zilnic de mii de turiști. Italia este bine cunoscută și pentru arta și cultura sa. Aici au fost menționate nume care au influențat la dezvoltarea culturii italiene: Dante, Petrarca, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Vivaldi etc.

Italia este una din cele mai frumoase țări din lume – aceasta a fost concluzia ascultătorilor, afirmație, cu adevărat, întemeiată.

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Un gând despre „Italia, un stat tînăr cu un lung trecut influent

  1. Anche noi siamo che Italia e un paese bellissimo. Vorrei conoscere la vostra volontaria. Cari colleghi, successi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s