Publicat în Întîlniri cu scriitorii, Săptămîna Ușilor Deschise

La Școala Steluțelor


1 octombrie – Filiala ”Maramureș” și-a deschis larg ușile și a invitat toți doritorii să-i treacă pragul. Începînd cu ora zece i-am avut oaspeți pe elevii de la Școala Primară nr. 88.  

Pentru casa a IIA, a aceleiași școli am pregătit Prezentarea de carte Școala steluțelor, autor Victoria Fonari. Cartea a trezit interesul copiilor, fiind studiată de marea majoritate. Ne-am convins de aceasta din răspunsurile la întrebările autoarei, prezentă la activitate. Scriitoarea s-a interesat Ce nume ar putea purta stelele? Cu cine se aseamănă mai mult steluțele din carte? Cum vi s-au părut steluțele? A făcut cunoștință cu fiecare copil în parte și s-a minunat de numele frumoase pe care le poartă.

Pentru a distra și înveseli copiii autoarea a venit cu cîteva jocuri care se conțin și în carte: Cum ajung stelele la școala steluțelor și Găsește deosebirea. Copiii s-au jucat cu plăcere, au parcurs drumul spre școală împreună cu echipa sa și s-au bucurat de reușită.

În mod atractiv, autoarea a încercat să le explice copiilor unele fenomene din astronomie: planete, aștri, meteoriți, comete, constelații, eclipsă… Aceeași metodă o folosește scriitoarea și în cartea sa: explică toate aceste fenomene sub formă de poveste.

Au urmat întrebări adresate scriitoarei. Elevii fiind curioși să afle: cîte cărți are scriitoarea; de la ce vîrstă a început să scrie; dacă și-a dorit doamna să devină scriitoare etc. În continuare s-a vorbit despre cărțile preferate, lecturi,  interese.

Povestirile Victoriei Fonari oferă copiilor de vîrstă școlară mică informații facile din astronomie, intrigînd și trezind interesul copiilor față de științele naturii.

 

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s