Publicat în Întîlniri cu scriitorii, Biblioteca Maramureş

Să cunoaștem adevărurile credinței noastre


Creștini prin botez și tradiție, puțini dintre noi ne dăm silința să cunoaștem temeliile credinței creștine. Și nu pentru că am fi împotriva acestei religii sau nu dorim să o cunoaștem, ci pentru că uneori ajungem la afirmații pe care nu le înțelegem sau apar întrebări la care nu mai continuăm să găsim răspuns.

Am invitat la bibliotecă pe cel care știe mai bine de ce trebuie să credem, în cine să credem, cum să credem și cunoaște ce prezintă cu adevărat credința ortodoxă. Dar cel mai important e că Nicolae Fuștei poate să explice Creștinismul pe înțelesul tuturor. Invitat la conferința Conceptele creștine în literatura română / Cuvîntul și simbolurile credinței, doctorul în istorie și teologie, Nicolae Fuștei a completat comunicările prezentate de elevi, studenți și masteranzi, venind cu explicații ample ale legilor și tainelor creștine.

Pentru cei ce doresc să studieze mai profund fundamentele religiei ortodoxe, autorul vine cu cartea  Creștinismul pe înțelesul tuturor, un sprijin elaborat pentru a înlesni înțelegerea unor probleme de religie. Carte prezentată la conferință și oferită cu autograf bibliotecii.

Autorul a răspuns cu plăcere la întrebările adresate, a avut și dumnealui întrebări pe care le-a adresat participanților. Considerăm că am avut parte de o reală oră de religie pentru cunoașterea unor adevăruri ale religiei creștine.

 O datorie a creștinului contemporan este să cunoască adevărurile credinței sale.

 

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s