Publicat în Biblioteca Maramureş, Educaţia copilului, Parteneriate

Într-o lume de vis


Biblioteca ”Maramureș”a fost vizitată de o cohortă de pici din clasa I de la Școala Primară nr. 88.

Zgomotoși, veseli și curioși au invadat biblioteca. Le fugeau ochii pe rafturile de cărți și nu încetau cu întrebările despre Egipt, despre Dacia, despre cărțile din papirus și pergament.

Au fost curioși să afle și de ce biblioteca poartă numele de Maramureș. Le-am povestit povestea țării Maramureș, țară veche cu oameni fără pereche, o țară fabuloasă care se află în partea cea mai de nord a României. Le-am explicat copiilor de ce biblioteca poartă acest nume, cînd a fost inaugurată, cine a participat la fondarea ei și cîte cărți numără colecția bibliotecii în prezent.

Impresionați de această țară a enigmelor, copiii au recunoscut că nu au mai văzut pînă acum atît de multe cărți. Bibliotecarul le-a explicat cum fiecare carte are o adresă,  o familie și  cum o poți găsi atunci cînd ai nevoie de ea.

Copiilor le-a placut Sala picilor curioși cu un număr impresionant de cărți pentru copii, au făcut ravagii pe rafturi, descoperind cărți noi cu imagini frumoase și vii.

Biblioteca îi  așteaptă oricînd și ei au promis că vor reveni în curînd.

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s