Publicat în Poftiţi la lectură

NU MĂ TENTEAZĂ de Anatol Moraru


Atunci când îți pui întrebarea- ce aş putea să citesc? Nu sta pe gînduri, citeşte cartea autorului Anatol Moraru Nu mă tentează este un titlu care te strigă de pe raft, te opreşte din zbuciumul şi te pune faţă în faţă cu tine, cu realitatea veţii cotidiene.  Dacă eşti în căutarea unor senzaţii tari nu este nevoia să sari cu paraşuta riscînduţi viaţa, lecturînd această carte vei observa cum îţi vei căpăta noi forţe de a schimba ceva în viaţa ta. Actualitatea acestei cărţi cuprinde realitatea imediată, exemplele perosnajelor te vor readuce la viaţă, te vei încarca cu o doză de energie şi umor.

Unul dintre personaje este profesorul de literatură universală, lector universitar, de care se îndrăgostesc studentele la curs şi care încearcă să se descurce cu aceste sentimente. Este foarte incitant sfîrşitul acestei istorii care de altfel nu este sfîrşitul, autorul ne lasă să decidem singuri care este sfîrşitul potrivit.

La finele lecturii constatăm că această carte este opera vieţii anterioare, sinteza unei odisei, mai bine zis, cartea te apropie de o viaţă în realismul ei intim, privat, în formula propusă de scriitor, ne comunică dna Maria Pilchin în unul din articolele sale publicat pe http://www.agonia.ro.

Pentru a vă demonstra că merită să lecturați această carte vă propun cîteva fraze care m-au impresionat:

 „Vreau să ştii că am plecat la Eduard şi mai vreau să înţelegi că între noi totul s-a terminat. Vreau să mai ştii că sunt gravidă în luna a treia şi că tatal copilului e Eduard. Sper că măcar acum să fii bărbat adevărat şi să nu te opui fericirii mele.” (pag. 42)

Domnule profesor, vă iubesc foarte tare şi sînt gata să vă cedez necondiţionat.” (pag. 45)

Te iubesc, cum n-am mai iubit pe nimeni în viaţă şi vreau să fii soţia mea.”(pag. 51)

Fiecărui bărbat îi este hărăzit o femeie, încă de la începutul începuturilor lumii.” (pag. 78)

 „Puiule, mii, milioane, miliarde de scuze… am întîrziat cu o oră… vreau numaidecît să te văd… eşti bărbatul sîngelui meu. „(pag. 77)

Toţi oamenii sunt un singur om şi toate cărţile sînt o singură carte” (pag. 79)

Vă doresc lectură plăcută!

Ana  COJOCARU,

masterandă an. II

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s