Publicat în Biblioteca Maramureş

Iulian Filip la a 65-a aniversare


Unul din cei mai activi și mai productivi oameni de cultură, Iulian Filip, împlinește anul acesta frumoasa vârstă de 65 de ani.

Biblioteca „Maramureș” vine cu un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de naștere a maestrului literelor, dorindu-i mulți ani, multă sănătate și realizări frumoase în toate domeniile!

Iulian Filip 65 ani

Iulian Filip – poet, dramaturg, prozator, folclorist, jurnalist, grafician – personalitate cu renume și în rândurile cititorilor, s-a născut la 27 ianuarie, 1948, în satul Sofia, județul Bălți. Născut sub zodia inspirației, a devenit o personalitate de excepție, cu un șarm deosebit și cu priză la oameni, mai ales la copii.

A debutat în 1974, cu volumul de versuri „Neîmpăcatul meșter”, care face parte din colecția „Debut”, la editura Literatura Artistică. A urmat o perioadă productivă, în care au ieșit de sub tipar versuri pentru maturi, poezii pentru copii, proză și dramaturgie, spectacole teatrale și televizate, în special pentru copii, cercetări științifice, traduceri, lucrări publicistice și diverse proiecte.

Pe parcursul activității sale în sfera culturală, Iulian Filip a obținut rezultate remarcante, printre care menționăm multitudinea de premii în domeniul culturii și al artei, precum și titlul de Maestru în Arte (1993) și Medalia „Mihai Eminescu” (1998), care i-au fost conferite prin decret prezidențial. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova (1975), membru al Uniunii Scriitorilor din România (2002), membru al Uniunii Jurnaliștilor din Moldova (2003), mambru al Societății Târgovișteni din România (2005), membru al Uniunii Oamenilor de Teatru din Moldova (2006).

Pentru copii, Iulian Filip este o adevărată comoară literară, deoarece lor le-a dedicat o mare parte din lucrările sale artistice, dar în afară de aceasta, tot pentru ei, a organizat spectacole în colaborare cu teatrele din Chișinău și emisiuni televizate, cu participarea copiilor, care au avut drept scop dezvoltarea culturală a generațiilor de mici cetățeni.

Pe parcursul întregii sale activității, biblioteca „Maramureș” a avut o deosebită placere să fie gazdă a manifestațiilor la care a participat și Iulian Filip de nenumărate ori, scriitorul aducând de fiecare dată bucurii copiilor prin poeziile sale.

În acest an sperăm să-l revedem pe maestru și mai des la biblioteca noastră, în calitate de oaspete și participant dinamic la activități.

Îi dorim scriitorului Iulian Filip success în continuare în tot ceea ce face

și un sincer și călduros LA MULȚI ANI!

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s