Publicat în Biblioteca Maramureş

Comportamentul civilizat în viata de zi cu zi


Bunele maniere au fost și sunt indispensabile fiecărui om. Respectarea bunelor maniere este secretul succesului în societate, întrucât stau la baza primei impresii pe care o lasă celor din jur.

P1020884În data de 18 septembrie 2013, la Bibioteca “Maramureș”, a avut loc training-ul “Elevul manierat – tendinta secolului XXI”.

Este vorba despre un eveniment special, organizat în colaborare cu Școala Manierelor Elegante  ABeZe, ce urmărește completarea educației cu un set de abilități, comportamente și valori utile   în viața de zi cu zi. Activitatea  a trezit curiozitatea participanților, care au fost elevii clasei a VI-a, a   liceului “Alexei Stârcea”. Elevii au rămas profund impresionaţi de lecţia oferită. Ei au înţeles că   indiferent dacă suntem în familie, în ospeţie, la masă, la şcoală sau în transportul public, bunele maniere trebuie să facă parte din comportamentul nostru. Copiilor li s-a explicat că elevul manierat iese întotdeauna în evidenţă, este apreciat şi respectat atît de colegi cît şi de profesori. Un elev cu maniere poate cu uşurinţă să se descurce în orice situaţie complicată, deoarece posedă un arsenal de „instrumente” capabile să-l ajute.

P1020900

P1020890

Moderatoarea training-ului, Dorina Arsene, a pus accent pe formulele de salut, pe punctualitate  care este o calitate foarte apreciată și admirată, la fel a vorbit și despre comportamentul nostru în  societate și greșelile cu care ne confruntăm zilnic, care ne face să înțelegem că bunele maniere  trebuie percepute mai degrabă ca un „ghid menit să ne scoată din orice încurcătură”.

Biblioteca “Maramureș” menține strînse relații de colaborare cu echipa ABeZe și contribuie      periodic la traning-urile de instruire a bunelor maniere. Contribuția noastră constă în punerea la  dispoziție a numeroase manuale instructiv-educative, de etică și bune maniere. Colecția de carte  a instituției este bogată în astfel de cărți, care pot servi un izvor permanent de informații utile  pentru studierea bunelor maniere.

Etica si morala

P1020904

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Un gând despre „Comportamentul civilizat în viata de zi cu zi

  1. In societatea noastra bunele maniere isi pierd valoarea din cauza diminuarii efectelor pozitive pe care le au valorile morale. Intr-o societate condusa de bani si putere, oamenii considera ca nu au timp sa piarda folosind bunele maniere in viata cotidiana. Din pacate, realitatea este alta. Bunele maniere ne ajuta sa devenim mai buni, mai fericiti, mai inteligenti, ne ajuta sa devenim oameni. Salut organizarea unor astfel de traininguri si indemn toti tinerii sa participe.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s