Publicat în Biblioteca Maramureş

DIRECTORUL DE NOTA ZECE


Despre distinsul și cunoscutul dr.Teodor Ardelean este nu numai plăcut dar și o onoare să scrii. Numai să menționezi faptele frumoase ale acestui Om, ar trebui o mulțime de pagini, ne mai vorbind de înaltele funcții pe care le-a onorat sau distincțiile obținute pe tot parcursul vieții.

Am găsit de cuviință să menționăm, că domnul Teodor Ardelean este Cetățean de Onoare al municipiului Baia Mare, titlu oferit „ pentru puterea de a menține nestins focul sacru din sanctuarul cărții ”; în perioada anilor 1992-1996 senator și ulterior vicepreședinte al senatului; doctor Honoris Cauza la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș ”; mai mult de 20 de ani directorul Bibliotecii Județene Maramureș „ Petre Dulfu ”, care a luat instituția cu un efectiv de carte de 32 mii volume, sau unități și a adus-o la 750 mii de unități, transformând biblioteca într-o adevărată perlă spirituală și informațională de pe întreg spațiul românesc.

Fiind un excelent orator și om de știință, a participat la zeci și sute de conferințe științifice și social-culturale promovând Măria Sa Cartea.

Domnia sa este un Om al Cărții, un Om al luminii, oriunde nu s-ar duce, această personalitate emană  lumină, căldură și evlavie. Prin propriul exemplu, personalitatea sa motivează, încurajează, încarcă cu emoții pozitive, învață ce este munca și daruirea de sine în tot ce face.

Prin truda și efortul domniei sale, au fost deschise minunate biblioteci în afara granițelor României, în: Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Spania, Scoția, Polonia, Canada, Portugalia, Elveția și Norvegia.

Cu siguranță, dacă nu era Ilustrul Domn dr.Teodor Ardelean, probabil că nu mai exista și activa astăzi biblioteca „Maramureș”, filială a Bibliotecii Municipale„ B. P. Hasdeu” din oraşul Chișinău, deoarece dânsului i-a aparținut atât inițiativa, cât și realizarea la cel mai înalt nivel. Mai mult decât atât, domnia sa anual ne îmbogățește fondul de carte a bibliotecii „maramureșene” din Chișinău. Atât noi, bibliotecarii, cât și utilizatorii filialei „Maramureș” din municipiul Chișinău suntem recunoscători acestei  personalități eminente, OM-ului cu litera mare pe nume Teodor Ardelean, pentru grija și efortul depus și desigur mulțumim României, care ne ține sub aripa sa oferindu-ne Susținere, Lumină și Căldură!

La acest ceas aniversar, când domnul Teodor Ardelean rotungește șapte decenii, noi, bibliotecarii filialei„Maramureș” a BM „ B. P. Hasdeu ” îi dorim multă Sănătate, Fericire, Succese, Inspirație și multe Bucurii! La Mulți Ani Distinse Domnule Profesor! Doamne ajută la tot ce faceți!

Cu respect și recunoștință, echipa bibliotecii „Maramureș”:

Elena Cărăuș-Sinița, șef filială

Olesea Corjan, bibliotecar;

Andrieş Liliana, bibliotecar.

Publicitate

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s