LecturICI


23,martie 2022

Covrigei de Victor Dumbrăveanu

Când erați copil, v-a citit cineva zi de zi, seara de seară?

Vârsta preșcolară este cea mai propice pentru a obișnui copilul cu cărțile, pentru a-i deschide apetitul pentru ele, pentru a forma un viitor cititor.

Echipa Bibliotecii Maramureș, a poposit la grăninița nr. 142, la grupa nr.4 – preșcolari, educator Lina Beus și am organizat o oră de lectură în cadrul serviciului LecturICI.

Împreună cu copii am lecturat povestea: Covrigei de Victor Dumbrăveanu.

Apoi am colorat litere şi am mâncat covrigei ce seamănă cu litera O.

Cititul este bun pentru copii, o știm deja. Deci noi suntem cei care trebuie să insuflăm în copii dorința de carte și lectură.

„Un copil care citeşte va fi un adult care gândeşte!”

08 februarie, 2022

Ursulețul Marmi

Trăim în era telefoanelor mobile și a internetului, iar cărțile rămân prăfuite pe rafturi.  Părinții, buneii, frații, surorile mereu sunt ocupați și picii rămân mereu fără poveștile interesante.

De aceea, este foarte important ca atunci când suntem împreună cu copiii să pentrcem timpul util și distractiv. Lumea poveștilor este fascinantă, ajutând copii  să-și îmbogățească imaginația. Cu ajutorul servicului „LecturICI”,  le putem deschide apetitul pentru lectură, citindu-le la început noi poveștile, iar mai apoi lăsându-i să citească singuri.

Astăzi, am făcut un popas la micii cititori din grădinița nr. 151, grupa „Iepurași”.

Pentru început,am prezentat cartea „În ospeție la ursulețul Marmi” de Mircea Grecu  –  Jana Grecu și apoiam lecturat pentru copii într-un mod creativ povestea „Ursulețul Marmi”, prin care se promovează „simțul măsurii la copii de vârstă preșcolară și din clasele primare”, după cum menționează autorii. Copii au fost atrași de limbajul ușor cu desene viu colorate și amuzante. După lecturare a urmat o discuție despre eroi și morala poveștii.