Publicat în Concursuri, Tabăra de vară ACTIV

Cîteva clipe pline de culoare și zîmbete


Ne-am convins de nenumărate ori că jocurile și concursurile pot aduce zîmbetul pe fața copiilor. Astăzi, pe fundalul unor melodii vesele, copiii de la Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie s-au jucat și s-au distrat în curte timp de cîteva ore.

Ne-am dorit ca pentru scurt timp să ne transpunem într-o altă lume… a imaginației și fanteziei. În cîteva minute fețele copiilor au fost ”transformate” în flori, fluturi, boticuri de animale, în diferite personaje îndrăgite de copii, de către Veronica Potîng, conducător artistic și voluntar al bibliotecii. Vorbim despre pictura pe față în diferite culori, activitate adorată de copii.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

O horă mare a adunat împreună toate personajele, destul de haioase, prezentînd o adevărată Clounadă. A urmat Dansul Pinguinilor, melodia ritmată i-a înlănțuit pe toți, imitînd mersul pinguinului după conducătorul care urma un traseu imprevizibil. Pașii de dans, ușor de confundat stărneau doar hohote de rîs și zîmbete.

Spiritul competitiv a fost cultivat prin concursurile:  Zece pase; Rechinii; Rîsul interzis; Estafeta prieteniei… Participanții au fost într-o continuă competiție încercînd să iasă în evidență, să fie cei mai buni, să fie primii și, desigur, să iasă învingători. Copiii s-au jucat, s-au simțit bine, au învățat, si-au făcut prieteni, s-au relaxat, s-au simțit fericiți.

Pînă la urmă a cîștigat prietenia.

După un an de studii cu teme și sarcini de îndeplinit, își merită ei partea lor de distracție.

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Un gând despre „Cîteva clipe pline de culoare și zîmbete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s