Programul estival „Provocarea verii”, ediția a V-a, 2023


Ediția din acest an a Programului estival „Provocarea verii”, ediţia a V-a, 2023, perioada de desfăşurare iunie –iulie 2023, are genericul Chişinău oraş verde, oraş eco. Durata programului este de patru ture, a câte două săptămâni pentru fiecare tură, de luni până vineri, în intervalul orelor 10:00 – 13:00. Toate cele 27 de filiale ale Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu” și-au propus să învețe chișinăuienii cum să transforme orașul în unul cu adevărat verde prin formarea cunoştiinţei ecologice la copii. Sunt încurajaţi să vină la bibliotecă și să petreacă o vacanță interesantă și interactivă, în special copii cu vârsta de 6-12 ani pentru dezvoltarea abilităţilor de a citi, crea, explora, întâlniri cu personalităţi, specialiști în domeniul ecologiei, jocuri în aer liber, excursii şi a cunoaşte mai multe despre mediul înconjurător.

Pentru a provoca participanţii la lecturi individuale şi sporirea dragostei de cunoaştere este acordat timp nu mai puţin de 20 min/zi pentru Turnirul lecturii. Obligatoriu trebuie să noteze într-o fișă-cronometru timpul acordat cititului.

Biblioteca Maramureş s-a avântat în Programul estival „Provocarea verii”, ediţia a V-a, cu un grup format din 45 de copii dornici de a explora tematici ecologice. În baza agendei elaborate se desfăşoară zilnic activităţi de informare privind cultura ecologică prin lectură exploratorie, descoperim sortarea corectă a deşeurilor, cum acţionăm în situaţii excepţionale, experimente, jocuri interactive, rebusuri, ateliere de creaţie ş. a.

Am încheiat primul tur al programului cu 7600 min de lectură, înmânarea certificatelor şi multe, multe dulciuri.

Așteptăm cu drag toți copiii dornici de a-și petrece vara altfel!

Valentina Cireş, şef sector

Lasă un comentariu