Publicat în Biblioteca Maramureş, Copiii gîndesc

O căsuță minunată pentru iepuraș


Sărmanul Iepuraș, personajul principal al poveștii populare beloruse Lacrimile iepurașului, varsă lacrimi amare pentru că este nedreptățit de celelalte animale. Au aflat copiii, ascultătorii Orei de poveste de astăzi, că bietul animal rămîne fără casă.

Ne-a venit minunata ideie să-i construim nefericitului o casă. Iar în bibliotecă, la îndemînă ne sînt cărțile, materiale perfecte pentru o construcție. Fiecare a ales să construiască cea mai frumoasă căsuță din cărți. Am selectat cu grijă cărți mai mici și mai mari, mai groase și mai subțiri, cărți cartonate și ne-am apucat de construit.

Pentru pereți s-au folosit cărți mai înguste, dar groase, pentru acoperiș și pod cărți subțiri, dar mari. Aici a fost pusă în joc imaginația fiecăruia. Să construiești case din cărți s-a dovedit a fi o adevărată distracție, iar rezultatele – nemăsurate bucurii. S-au obținut căsuțe mari și mici, căsuțe adorabile, care ar face fericit orice animal.

A plăcut copiilor povestea și finalul ei fericit. S-au bucurat nespus pentru iepurașul, care și-a recăpătat casa și și-a făcut un prieten pentru toată viața. ”Iar lacrimile iepurești sînt ca lacrimile de copil – a plîns și nu mai sînt!”

Nu dorim să plictisim copiii cu simpla lectură a unei povești, încercăm să venim de fiecare dată cu ceva nou, interesant și desigur util pentru copii.

 

Autor:

Filiala Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu. Fondata la 14 octombrie 2001 în parteneriat cu Biblioteca județeană Petru Dulfu, Baia Mare, România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s